O Klasteru

Klaster zdravstvenog, velnes i SPA turizma Srbije, osnovan je, u martu 2012. godine.

Klaster je mreža 37 članica: preduzeća, preduzetnika, obrazovnih i naučno – istraživačkih institucija, turističkih agencija, lokalnih samouprava  i nevladinih organizacija usmerenih na razvoj zdravstvenog, wellness i spa turizma u Srbiji.

Cilj Klastera  je razvoj zdravstvenog, wellness i SPA turizma u Srbiji i podizanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća iz sektora.

Članice Klastera su lideri u zdravstvenom, wellness i SPA turizmu na domaćem tržištu i u regionu.

Klaster organizuje regionalnu konferenciju o zdravstvenom, wellness i spa turizmu/industriji.

 

O forumu

11.CEI Regionalni forum o zdravstvenom, wellness i spa turizmu je jedina godišnja  regionalna konferencija posvećena zdravstvenom, wellness i spa turizmu koja se održava u Srbiji od 2009. godine.

Promocija i podrška održivom razvoju ruralnog i vellness turizma u državama članicama CEI ,unapređenjem postojećih turističkih proizvoda i stvaranjem autentične turističke ponude u ruralnim oblastima, tema je 11. CEI Regionalnog foruma zdravstvenog,velnes i spa turizma, koji će se održati 15.aprila 2021. godine u Beogradu u organizaciji Klastera zdravstenog velnes i spa turizma Srbije.

Eminentni predavači, stručnjaci za velnes i spa iz 11 zemalja članica CEI razgovaraće o tome kako iskoristiti potencijale ruralnog i velnes turizma kroz podsticaj razmene znanja i prenos inovacija u ruralnom i vellness turizmu u ruralnim oblastima u Centralnoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Evropi

Forum  podržava umrežavanje, regionalnu saradnju i razmenu najboljih praksi u CEI regionu povezivanjem stručnjaka za ruralni i velnes turizam uz promociju i podršku primene EU standarda i propisa .

Forum organizuje Klaster zdravstvenog velnes i spa turizma Srbije, član Evropske Spa Asocijacije (ESPA).

Organizaciju Foruma podržali su : Centralno Evropska Inicijativa (CEI) i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

CEI (Centralna Evropska Inicijativa) uvrstila je konferenciju iz 2014.godine u jedan od pet svojih najuspešnijih projekata. http://www.cei.int/content/cooperation-activities-success-stories-2014

 

Donatori i institucionalna podrška

CEI Prolom voda VOX TRADE d.o.o. Министарство трговине, туризма и телекомуникација